Hoe schimmel te voorkomen: 5 tips

Mold

1. Identificeer probleemgebieden in uw huis en corrigeer deze.

Je kunt je huis niet schimmelbestendig maken, maar je kunt het wel schimmelbestendig maken. Doe een audit van uw huis: waar zijn de probleemgebieden? Gaat de kelder overstromen? Merk je vaak condens op een raam boven op? Zit er een watervlek op het plafond van een aanhoudend lek? Voorkomen dat schimmel groeit of zich verspreidt, kan zo eenvoudig zijn als tapijt in een vochtige kelder scheuren, schimmelbestendige producten installeren of beschadigde goten repareren. Of het kan een kwestie van grote graafwerkzaamheden en waterdichting zijn. Wat het geval ook is, pak het probleem nu aan. Het kost misschien wat geld vooraf, maar het zal zeker duurder zijn als de schimmel ongecontroleerd blijft groeien.

2. Droog natte gebieden onmiddellijk.

Schimmel kan niet groeien zonder vocht, dus pak natte gebieden meteen aan. Lekkage in de kelder na hevige regenval, ophoping van een lekkende pijp, zelfs morsen op het tapijt moet binnen 24 tot 48 uur worden gedroogd. Als je een overstroming hebt gehad, verwijder dan door water beschadigde tapijten, beddengoed en meubels als ze niet volledig kunnen worden gedroogd. Zelfs alledaagse gebeurtenissen hebben aandacht nodig: laat geen natte voorwerpen in huis rondslingeren en zorg ervoor dat u de vloer en de muren droogt na een douche. Laat geen natte kleding in de wasmachine, daar kan schimmel zich snel verspreiden. Hang ze te drogen – bij voorkeur buiten of in gebieden met een goede luchtcirculatie.

Dry
3. Voorkom vocht door goede ventilatie.

Het kan zijn dat uw routine huishoudelijke activiteiten de groei van schimmel in uw huis aanmoedigen. Zorg ervoor dat een activiteit die zo eenvoudig is als een kookdiner, een douche nemen of een was doen geen genade uitlokt door goede ventilatie te bieden in uw badkamer, keuken, wasruimte en elk ander vochtig gebied. Ontlucht apparaten die vocht produceren – wasdrogers, kachels – naar buiten (niet op zolder). Gebruik AC-eenheden en ontvochtigers (vooral in vochtige klimaten), maar zorg ervoor dat ze zelf geen vocht produceren door ze regelmatig te controleren en ze te reinigen zoals voorgeschreven door de fabrikant. Je energiezuinige huis kan vocht vasthouden, dus open een raam tijdens het koken of afwassen of douchen, of laat een uitlaatventilator draaien.

4. Rust je huis uit met schimmelwerende producten.

Een nieuw huis bouwen of een oud huis renoveren? Gebruik schimmelbestendige producten zoals schimmelbestendig gipsplaten of schimmelbestendig Sheetrock en schimmelremmers voor verven. Traditionele gipsplaten bestaan ​​uit een gipskern die tussen vellen papier is geperst. Mold-resistente gipsplaat is papierloos – de gipskern is bedekt met glasvezel, waardoor het oppervlak zeer waterbestendig is. Vochtbestendige gipsplaten zijn vooral waardevol in vochtige ruimtes, zoals badkamers, wasruimtes, kelders en keukens. Niet alleen is de traditionele gipsplaat gevoeliger voor schimmel dan de papierloze soort, maar het is ook moeilijk om van schimmel af te komen, en verwijderen en vervangen kan duur zijn. Mold-resistente gipsplaat is ook beschikbaar; de kern van de gipsplaat is zo ontwikkeld dat vochtabsorptie wordt voorkomen en dus schimmelgroei wordt voorkomen.

5. Leid het water weg van uw huis.

Als de grond rond uw huis niet voldoende hellend is van de fundering, kan zich daar water verzamelen en in uw kruipruimte of kelder sijpelen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *